10غار شگفت انگیز ایران
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
نظر سنجی
دیگر موارد
آمار وب سایت

غار یکی از شگفتی های بزرگ طبیعت است که در هر جای این کره خاکی ممکن است به وجود آیند. غارهای همیشه به عنوان نمادهای زیبایی در دل کوه شناخته میشوند از همین رو سالانه افراد زیادی را به خود جذب می کنند. در دنیا غارهای شگفت انگیز بسیاری قرار دارد که البته ایران نیز از آن دسته کشورهایی است که زیبایی های طبیعی در آن بسیار دیده می شود. امروز با هم مروری بر روی 20 غار برتر ایران و جهان داریم:

** غار کتله خور

غار کتله خور به عنوان غار شگرف طبیعی در دل کوه‌های آهکی خدابنده و در جنوب روستای گرماب واقع شده است. این غار بزرگترین غار خشکی، آبی و آهکی جهان طوری چشم بیننده را مجذوب خود می‌کند که زمان در آنجا احساس نمی‌شود. شکل‌گیری این غار به بیش از 120 میلیون سال قبل برمی‌گردد که در منطقه مستطیلی شکلی به ابعاد یک هزار و 500 در 2 هزار متر به‌ وجود آمده‌است.
 


غار کتله‌خور یکی از منحصر به فردترین غارهای جهان در استان زنجان در شهرستان خدابنده و در 80 کیلومتری جنوب شهر قیدار و 173 کیلومتری شمال همدان و 410 کیلومتری تهران و پنج کیلومتری شهر کوچک گرماب واقع است. نخستین بار، در بهار سال ١٣٣١ خورشیدی گروهی از سرشناس‌ترین کوهنوردان ایران از اعضای باشگاه «نیرو راستی» اقدام به کشف و بازدید غار کتله‌خور کردند.

** غار علیصدر

در روستاي عليصدر از توابع شهرستان كبودراهنگ و75 كيلومتري شمال غربي شهرهمدان يكي از عجايب طبيعي جهان و نمونه نادري از غارهاي آبي قابل قايقراني به نام غار عليصدرواقع شده است كه به طول جغرافيايي 48درجه و 18دقيقه و عرض درجه و18دقيقه داراي ارتفاع 1900متر از سطح درياست.


غار عليصدر از بسياري جهاد علي الخصوص به علت وجود گذرگاههاي ممتد آبي و درياچه هاي وسيع و قابل قايقراني كه در سرتا سر غار گسترده شده اند يك از زيبا ترين جلوهاي طبيعي ايران وجهان و پديده اي  منحصر به فرد در نوع خود ميباشد كه فقط در معدودي از غارهاي جهان مثل غار موليس در فرانسه و غارهاي شواليه وبوكان در استراليا چنين زيبائيهاي خيره كنندهاي وجود دارد آب درياچه غار بدون رنگ و بو ميباشد و مزه آن معمولي است وهيچگونه حيات جانوري در آن وجود ندارد. درجه حرارت آن در طول سال ثابت ودر حدود 12 درجه سانتي گراد و به قدري زلال است كه تا عمق 10 متري با نور معمولي و چشم غير مسلح بخوبي قابل رويت است

** غار کرفتو


اين اثر باستاني طبيعي در 67 كيلومتري شمال غرب شهر ديواندره و شرق سقز قرار دارد. اين غار آهكي در دوران سوم زمنی شناسی شکل گرفته است و در طول تاریخ به نظر می رسد که انسان های مختلف در آن زندکی کرده اند چرا که دیواره های غر به نوعی تراشیده و دستکاری شده است. بخش اصلی غار از یک دالان 750 متری تشکیل شده است که این دالان در 4 طبقه غار نیز دیده میشود. با توجه به آثاری که از این غار به دست آمده است به نظر می رسد از دوره پیش از تاریخ تا اسلام در این غار زندگی جریان داشته است. چرا که آثار بدست آمده از آن گویایی این ماجرا است.

** غار چال نخجیر


غار چال‌ نخجیر با قدمت 70 میلیون ساله در جاده دلیجان به نراق، در حدود هفت کیلومتری شهر نراق قرار دارد. مسیر پرپیچ و خم، کریستال‌ها و اسفنج‌های بلورین کلسیت، زیبایی‌های سقف و دیوارهای غار و ارتفاع و شکاف‌های آن، باغ‌های مرجانی، دالان‌ها، دهلیزها، حوضچه‌های متعدد، قندیل‌های مخروطی، بلورهای شیشه‌ای، توده‌های به شکل گل‌کلمی، سوزنی، شاخ‌ نباتی، پرده‌ای، جرقه‌ای، فندقی، اسفنجی، نقل بادامی از جمله مهمترین ویژگی های این غار بی نظیر است که به شما پیشنهاد می کنیم در ایام تعطیلات بازدید از آن را از دست ندهید.

** غار بی شاپور


در انتهاي تنگ چوگان در سينه كوه و در ارتفاع حدود 800 متري از سطح زمين غار بزرگي وجود دارد كه قطر دهانه آن حدود 30 متر مي باشد و به واسطه قرار گرفتن مجسمه شاپور بر دهانه آن به غار شاپور معروف شده است . مجسمه شاپور بر دهانه اين غار، شاهكار پيكر تراشي ايران باستان است كه بعد از حدود 1700  سال هنوز با وجود وارد شدن آسيب هاي جدي به آن ، باقي مانده است . اين مجسمه تنها مجسمه سنگي بازمانده از دوران باستان است كه حدود 6 متر ارتفاع دارد . بسیاری از باستان شناسان دنیا بر این فرضیه پافشاری می کنند که مقبره شاپور ساسانی در این غار جود دارد که البته تا کنون پیدا نشده است.

** غار رود افشان

غار رودافشان در استان تهران، به فاصله 103 کیلومتری شهر تهران است و برای دسترسی به این غار بهترین راه گذشتن از جاده فیروزکوه است که بعد از گذر از دو راهی دماوند در محلی بنام سیدآباد به جاده فرعی آسفالته‌ای برخواهید خورد که پس از طی حدود نیم ساعت رانندگی یا دو ساعت پیاده روی، به روستای رودافشان می‌رسید. از این روستا پس از حدود 15 تا 20 دقیقه کوه‌پیمایی ساده در طول مسیر غار که البته دارای شیب زیادی هم هست، به دهانه غار خواهید رسید که درون قیف بزرگی به قطر 100 متر جا خوش کرده و تنها از لبه همین قیف دهانه غار دیده خواهد شد.



 ارتفاع این غار به اندازه ای است که به آسانی می توان در آن حرکت کرد و درون آن پوشیده از قندیل های آهکی است که گاهی ارتفاع آن از سقف غار به زمین می رسد. غار رودافشان از نوع غارهای مرطوب با پوشش گیاهی خزه می باشد که پیشروی تا عمق 300 یا 400 متری آن با تجهیزات کم غار نوردی امکان پذیر است.

** غار قوری قلعه

قوری قلعه، یکی از زیباترین و با ارزش ترین غارهای آبی جهان با ۶۵ میلیون سال قدمت در سالهای ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۶ گروهی از غارشناسان و جانورشناسان انگلیسی و فرانسوی در حالی که برای یافتن پستانداران از جمله خفاش در ۸۰ کیلومتری کرمانشاه و در کوهستان های پوشیده از جنگل پاوه و اورامانات تلاش می کردند، این غار را کشف کردند.

آنها ۶۲۰ متر از عمق غار را طی کردند و به نقطه ای که آب هم سطح سقف غار بود رسیدند و با تصور اینکه این نقطه انتهای غار است، بازگشتند، البته بنا به اظهار برخی از مسئولان محلی، روستاییان این غار را در سالیان پیش از این شناسایی کرده بودند.


در سال ۱۳۶۸ در مرحله اول به عمق ۲۰۳۰ متری و سپس در مرحله دوم به عمق ۳۱۴۰ متری غار دست یابد. اعضای این گروه برای رسیدن به این عمق، حدود دوازده کیلومتر مسیرهای پیچ در پیچ غار را پیموده و نقشه برداری کردند. دستیابی به این عمق، غار قوری قلعه را به عنوان بزرگترین غار آبی آسیا و طولانی ترین غار آبی ایران معرفی کرد.

** غار خون فوشه

این غار در ارتفاع 930 متری رشته کوه تالش در جنوب غربی روستای فوشه قلعه رودخان قرار گرفته است و از طرف جنوب به ارتفاعات برنا و لاسه پشت و تیکاو و از طرف شرق به ارتفاعات مته خوانی و از غرب به ارتفاعات دزدبن منتهی می شود. این غار به دلیل اینکه در منطقه جنگلی به نام خون (محل جاری شدن چشمه به زبان تالشی) قرار گرفته غار خون توسط نگارنده در سال 1372 پس از کشف نامگذاری شده است.


دهانه غار به سمت شرق می‌باشد که ارتفاع دهانه 2 متر و 20 سانت و عرض آن 2 متر و 80 سانت می‌باشد جهت غار شرقی غربی است و در ابتدا ی ورودی غار یک شیب ملایم به سمت داخل غار وجود دارد که در این مسیر آثار هوازدگی فیزیکی و شیمیایی شامل خرد شدن سنگها به صورت واریزه یا تالوس و رنگ خاکه قرمز رنگ به خوبی دیده می‌شود و بعد از 10 متر یک سنگ تخریبی در مدخل ورودی قرار گرفته که بایستی تا طول یک متر بصورت سینه خیز وارد غار شد. غار از نوع ریزشی است.

** غار قلعه جوق


غار قلعه‌جوق واقع در حومه فامنین یکی از آثار فاخر تاریخی است که در لیست جهانی شدن قرار گرفته است. این غار دارای حدوداً 12 تا 16 اتاق در دو طبقه است که حدود 28 تا 30 متر از سطح زمین فاصله دارد. حفره ورودی به قطر حدود نیم متر الی ۷۵ سانتیمتر می‌باشد به طوری که امکان خروج ۲ نفر از آن وجود ندارد. پس از عبور از این حفره وارد بخش اصلی غار می شویم که عبارت است از دالانی بزرگ که در دو طرف آن اتاقهای کوچکی تعبیه شده است. شایع است که بوعلی سینا مدتی در این غار زندانی بوده است و ابونصر امام همدانی، طاهربن محمد بن ابوالحسین نوه عبدالرحمن امام معروف همدان در این غار وفات یافت و جنازه‌اش به همدان منتقل شد و در آنجا دفن گردید.

** غار هیزج


این غار در ‏نز‏دیکی روستای هیزج در دامنه های شمال غربی کوه "قوزی قشلاق" واقع شده وبا غارقلعه جوق بیش از 6کیلومتر فاصله دارد. دهانه غار به قلعه مخروبه ای بازمی شود. آنچه بیش ازهمه دراین نقطه وشاید درسرتاسرغاردیدنی وقابل توجه است آویزهای آهکی شگفت انگیزی است که از بدنه وسقف غار آویخته شده و صاف و صیقلی است. در فاصله 80کیلومتری از دها‏نه غار، مدخلی کوچک وجود دارد که درپشت آن آب انبار بزرگی باگنجایش 40000 ‏لیتر آب قرار‏دارد که آب آن ازشکاف های بالایی کوه تامین می شود.




:: برچسب‌ها: غار , ایران , , زیبا , شگفتی ,
:: بازدید از این مطلب : 1824
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : امیرحسین،حمیدرضا،امیررضا
ت : پنج شنبه 2 خرداد 1392
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی